Gelukkig mocht ik toch algemeen theorie examen doen op mijn 17e in 2010. Het theorie examen heb ik na flink wat studie succesvol afgerond. . Op 27 januari was dan de grote dag, voor de rassen theorie heb ik al de 5 rassen gehaald. Praktijk ben ik geslaagd voor de havana, alaska, wener en Tan. Helaas ben ik gezakt voor de pool. Hier zal ik een herkansing voor doen in januari 2013.

tans en alle hokken te gebruiken voor de nhd. Voor mijn keurmeesters opleiding heb ik nog diverse rassen andere in mijn hok gehad zoals: nhd in Blauwgrijs en het Voskonijn. Konijnenkeurmeester, ook ga ik vanaf 2009/2010 al naar de cursus avonden voor konijnenkeurmeesters. Dit in eerste instantie uit nieuwschierigheid maar dat sloeg al gauw over in echte interesse om konijnenkeurmeester te worden. . Eigenlijk was ik te jong en moest ik nog even wachten. .

L.N en een fokkerskaart hebt aan deel kan nemen met de door jou gefokte konijnen. Daar worden de konijnen op basis van de raseigenschappen gekeurd, hoe meer het konijn aan de raseigenschappen voldoet hoe hoger de beoordeling. Een ras proberen te verbeteren small gaat niet zomaar. Je moet proberen een zo goed mogelijk koppel uit zien te zoeken, de goede eigenschappen moet je zien door te fokken, en de slechte zien uit te selecteren. Ook moet je een goede stam kunnen opbouwen, je wil immers zoveel mogenlijk mooie gezonde konijnen fokken, en niet én goede toevalstreffer hebben. Waarom de nhd in tan zwart? In 2006 ben ik begonnen met het fokken van tan konijnen. Een schitterend ras waar ik mooie prijzen mee heb gewonnen als jeugdlid. Dit was een hele mooie periode voor mij met veel hulp van andere tan fokkers. Toen ik een keer mee op reis ging naar een duitse tan fokker zag ik dat de hangoordwerg met Tan patroon zitten, en je raad het.

Thrianta rabbit bunny animal, rabbits, pinterest


Even voorstellen, mijn naam is Masja van Dillen en ik woon in Alblasserdam zuid-Holland. Graag wil ik u doormiddel van deze website kennis laten maken met mijn hobby. Het fokken van raskonijnen. . Hier ben ik in 2006 mee begonnen. Waarom is het fokken van raskonijnen nou zo leuk? Omdat je met een doel voor ogen de konijnen fokt, namenlijk dandruff verbetering van het ras. Alle eigenschappen waar een bepaald ras aan moet voldoen staan in de rassenstandaard (zie elders op de site rasbeschrijving). Ieder jaar zijn er weer tentoonstellingen waar je, als je lid bent van.

Bully Sticks Online - browse by tag


Het kan bijvoorbeeld zijn dat een jong doodgeboren is, die moet dan uit het nest gehaald worden. Ook de dagen daarna moet het nest goed in de gaten gehouden worden. De jongen mogen niet rimpelig zijn en moeten ronde buikjes hebben. Daar kun je aan zien of de moeder de kleintjes goed voedt. Als je het idee hebt dat je konijn niet goed voor haar konijntjes zorgt kun je het beste contact opnemen met de dierenarts. Als alles goed gaat hoef je niks met de kleintjes te doen. De moeder geeft ze twee keer per dag melk. Als de konijntjes 10-14 dagen oud zijn, gaan hun oogjes open. Vanaf deze tijd kun je voorzichtig beginnen om ze aan mensen te laten wennen.

thrianta konijn

De holen onder de grond worden wrangen genoemd. De ruimte waar yesilgoz ze wonen wordt de ketel genoemd. Jonge konijntjes worden in de wentel geboren, dat is een speciale gang. Hoe langer ze er wonen, hoe meer holen ze hebben kunnen graven. Voortplanting Konijnen zijn al heel jong vruchtbaar, rammelaars vanaf ongeveer drie maanden en voedsters vanaf ongeveer vier maanden.

Het is echter niet gezond om zo jong al een nestje te krijgen. Je kunt hier beter mee wachten tot het konijn oud genoeg is, dit verschilt per ras. Konijnen zijn altijd vruchtbaar. Dit komt omdat ze een geïnduceerde eisprong hebben, dat wil zeggen dat ze pas een eisprong krijgen na de dekking. Voor een dekking kun je het beste de voedster bij de ram in het hok zetten. De draagtijd van een konijn bedraagt signalen ongeveer 31 dagen, soms iets korter en heel soms iets langer. Als de jongen geboren zijn moet het nest gecontroleerd worden.

List of rabbit breeds - wikipedia


De meeste konijntjes zoeken een huisje omdat hun vorige baasjes niet meer voor ze konden of wilden zorgen. Bij de meeste opvangen en asielen worden de konijntjes voor plaatsing gecastreerd en ingeënt. Rassen, er zijn ongeveer 47 konijnen rassen, verdeeld in 5 groepen: Grote rassen, maximaal 9 kilo (zoals de Franse hangoor, Vlaamse reus en Lotharinger). Midden rassen, maximaal 5 kilo (zoals de Engelse hangoor, wener en duitse hangoor). Kleine rassen: maximaal 3 kilo, (zoals de hollander, Thrianta en de tan dwergrassen, van ongeveer 1 kilo (zoals de Kleurdwerg, nederlandse hangoor Dwerg en de polish).

Rassen met bijzondere vacht (zoals de rex, Angora en het Voskonijn). Wanneer je graag een raskonijn aan wil schaffen kun je het beste op zoek gaan naar een fokker die aangesloten is bij de Kleindier liefhebbers Nederland. Wilde konijnen, wilde konijnen leven het liefst op zandgronden. Maar ze worden meestal gefokt als gezelschapskonijnen. Ze wonen in grote groepen, ook kolonies genoemd. Ze komen oorspronkelijk uit. Ze graven gangen en vluchtpijpen.

Domestic rabbit : wikis (The full wiki)

Ook tamme konijntjes hebben het liefst gezelschap van een ander konijn. Daarom kun je het beste twee konijnen nemen. Het slimste is natuurlijk dan om tablet een mannetje en een vrouwtje te nemen. Het mannetje moet dan wel gecastreerd worden, anders kunnen ze elke maand een nestje krijgen en heb je binnen de kortste keren heel veel konijntjes. Twee mannetjes of twee vrouwtjes samen is niet zo verstandig, omdat de kans groot is dat zij gaan vechten. Van te voren moet je goed nadenken over waar je je konijn vandaan haalt. Het is erg verleidelijk om een konijntje te kopen in de dierenwinkel, helaas zijn deze konijntjes vaak afkomstig uit de broodfok, zijn ze veel te jong en vaak ziek. Daarom kun je beter naar een goede fokker gaan of naar een opvang of asiel. In opvangen en asielen zitten allerlei soorten konijntjes, van heel groot tot heel klein, heel jong tot heel oud, met vlekken, strepen, stippen: noem het maar.

thrianta konijn

Images about #animaladdicts tag on instagram

Van tevoren moet je goed nadenken of je echt geschikt bent voor een konijn en, ook heel belangrijk, of een konijn echt geschikt is voor jou. Konijnen lijken simpele dieren, maar dat zijn ze niet. Ze kosten veel tijd, energie en geld. Ook heeft een konijn best veel ruimte nodig. Konijnen die goed verzorgd worden, worden gemiddeld zo'n tien tot twaalf jaar oud. Dat is een hele lange periode, bedenk dus goed waar je aan begint. In het wild leven phyto ze in grote groepen.

Konijnen leven ook in het wild. In het bos bijvoorbeeld. Daar kun je ze alleen niet aaien. In het bos zijn ze erg schrikachtig, dat komt omdat ze in het wild leven. Ze zijn geen mensen gewend dus ze vinden het ook erg spannend/eng. Konijnen hebben wel goede verzorging nodig, dus je moet zeker weten of je het wel aan kan om een konijn als huisdier neemt. Inhoud, voordat je een konijn neemt, voordat je een konijn koopt heb je eerst een aantal spulletjes nodig: Een ruim hok met ren. Voer (bijvoorbeeld hooi drinkflesje seborrheic of bakje, bodembedekking (bijvoorbeeld vlas ) en stro (voor in z'n hok een leuk speeltje om mee te spelen.

A cut Above hair Design and Salon

Een konijn is een zoogdier. Een konijn heeft glen een zachte vacht en lange oren. Het bekendste fictieve konijn. Nijntje van, dick Bruna. Veel mensen denken dat konijnen knaagdieren zijn maar het zijn haas-achtigen. Je hebt veel verschillende soorten konijnen zoals: de hangoor, Vlaamse reus, dwergkonijnen, rexkonijnen enz. Ze hebben allemaal een ander karakter.

Thrianta konijn
Rated 4/5 based on 714 reviews